Bhv’er worden? 4 redenen!

BHV

Bedrijfshulpverleners: ze lopen ook bij jou op het werk ongetwijfeld rond. Sterker nog: het is voor ieder bedrijf dat ten minste één werknemer in dienst heeft verplicht een bhv’er aanwezig te hebben. Is dit niet iets voor jou? Je vindt hier vier redenen om zelf een bhv-cursus te gaan volgen.

Je draagt bij aan de veiligheid op je werk

In de eerste plaats volg je een bhv-cursus natuurlijk om ervoor te zorgen dat jij en je collega’s op een veilige manier kunnen werken. Bhv’ers zijn niet voor niets verplicht: ze weten precies hoe te handelen in geval van nood. Zo weet je hoe je je collega’s in veiligheid brengt wanneer er brand uitbreekt of wat te doen in het geval van een ongeval. Als bhv’er volg je namelijk automatisch een EHBO-cursus. Zo mag je oefenen op reanimatiepoppen van Skills Meducation, leer je hoe je moet ingrijpen wanneer iemand buiten bewustzijn raakt en weet je hoe je iemand moet verbinden.

Je profiteert ervan in je privéleven

Dit laatste biedt ook voordelen buiten de werkvloer om. Ook in je vrije tijd kun je immers te maken krijgen met situaties waarin eerste hulp gevraagd wordt. Zeker wanneer je kinderen hebt kan het bezitten van een EHBO-diploma een geruststellend gevoel geven. Maar ook als je op straat in een situatie belandt waarin iemand dringend hulp nodig heeft, kun je uitkomst bieden. Dat is niet alleen fijn voor de hulpbehoevende, maar geeft jezelf ook een prettig gevoel.

Het helpt je bij sollicitaties

Daarnaast neem je met het volgen van een bhv-cursus ook een voorschot op de mogelijke toekomst. Wie weet ga je over een tijdje wel op zoek naar een andere baan. Reken dan maar dat je met je bhv-kennis een flinke streep voor hebt op andere sollicitanten! Ieder bedrijf is immers verplicht een aantal bhv’ers in dienst te hebben. Beschik jij al over de benodigde kennis, dat scheelt het bedrijf dit weer kosten voor het opleiden van een andere bhv’er!

Het is gratis!

Ja, we blijven natuurlijk Nederlanders. Het voordeel van een bhv- of EHBO-cursus volgen via het werk is dat de werkgever dit betaalt. Overwoog je dus toch al om uit eigen overweging een dergelijke cursus te gaan volgen, vraag dan aan je baas of hij/zij daar niet ook een voordeel in ziet.