Blessures professioneel oplossen door een goede fysiotherapeut

Blessures kunnen al snel verschijnen in grote spiergroepen, of juist in die je bijna niet gebruikt waardoor het zwakker is. Dit kan de alledaagse taak zoals traplopen, omkleden of even boodschappen doen lastig maken, het ligt dan natuurlijk aan waar de blessure zich plaats vindt. Om van deze vervellende kwelling verlost te worden is dan een prioriteit. Dit kan snel gebeurd zijn als je even een fysiotherapeut raadpleegt.

Wat de fysiotherapeut voor jou kan doen


Woonachtig rondom de stad Den Haag? Dan is een fysio Den haag snel te vinden. Bel dan ook meteen en maak een afspraak om langs te komen zodat zij even kunnen kijken wat er aan de hand is en wat zij kunnen betekenen voor jou en wat de beste hulp is.
Als je er eenmaal bent je verteld wat jouw kwaal is en wat de oorzaak is van de blessure, kan een goede fysiotherapeut snel een oplossing hebben. Gunstig voor jou natuurlijk. Dan kan je weer sneller door.
Maar eerst moet je weten wat de oplossing is natuurlijk. Iets wat veel voorkomt bij fysiotherapie, zijn bewegingsoefeningen. Die worden dan behandeld en even samen doorgenomen waar het voor dient. Thuis zullen deze oefeningen moeten uitgevoerd zodat het ook nut heeft. Daarnaast moet je niet de spier of gewricht waar je last van hebt gaan overbelasten.

Zoals je dus ziet, kan een fysio je ook helpen met gewrichtspijn. Neem bijvoorbeeld de knie. Die kan al snel gaan verouderen of slijten bij het kraakbeen. Wat er dan gedaan zal worden is een elastisch tape om de knie gedaan wat extra steun geeft en de knie strak houd ten aller tijden. De pijn zal verlicht worden en lopen zal je makkelijker af gaan.
Verder is het pijn verminderen altijd toepasslijk voor andere soorten blessures. Ook bij chronische klachten zal er een hulpmiddel zijn. Dit kan leiden tot het optimaal gebruik kunnen maken waar die klacht zou zitten tot hoe ver dit kan. Helaas is een fysiotherapeut geen tovenaar.


Soorten fysiotherapie

De verschillende soorten zullen je verbazen. Tot nu toe heb er twee gehoord, beweging en met behulp van ondersteuning. Maar je kan ook met massage van de blessure afkomen. De spier wordt zou dan in het geval vast moeten zitten, verstijfd zijn of heeft gewoon een tik gehad. Met de massage zorg je voor bloedstroom in het gebied wat jij wilt behandelen. Erg effectief, rust gevend en kan binnen een keer opgelost zijn.
Ook elektrotherapie is erg gebruikelijk. Dit houd in dat je met behulp van schokjes te werk gaat. Hoe werkt het? De kleine (niet schadelijk) schokjes zullen er voor zorgen dat de spier zich zal gaan aanspannen en in een keer samentrekt. Deze snelle beweging kan je uit een verstijving helpen. Voor kinderen kan dit ook nog erg leuk zijn en een leuke ervaring opleveren.

De therapie die het meest wordt voorgeschreven en wat automatisch al gedaan wordt door de algemene burger, is rust. Rusten geeft jouw lichaam de tijd om te kunnen helen en alles op orde te krijgen.