De grote stad versus het gezellige dorp

Mensen die in de stad zijn geboren bijvoorbeeld Rotterdammers, Amsterdammers of zelfs Hagenezen of Hagenaren zweren bij de grote stad. Mensen die in een dorp zijn geboren bijvoorbeeld mensen uit Noord-Brabant of mensen uit de provincies zoals Johan Derksen dat zo mooi zegt willen vaak nooit weg uit hun mooie dorpje. In dit bericht gaan we de voor- en nadelen van de stad en het dorp naast elkaar leggen.

Voor- en nadelen van de stad en het dorp

De grote stad, luid, druk, wild en er valt altijd iets te beleven. Heb je boodschappen nodig? Dan kun je kiezen uit drie supermarkten waarvan er twee op de hoek van de straat zitten en een derde alles heeft wat je maar nodig hebt. Het dorp, het gezellige dorp waar een ieder elkaar kent en de slager ook de hoofdtrainer van het eerste elftal is. Gemoedelijk en rustig en ons kent ons. Beide woon opties hebben natuurlijk hun voor- en nadelen. Wil je bijvoorbeeld in een dorp naar de winkel heb je één keuze en dat is de plaatselijke super. Hebben ze hier die kruidenmix die jij nodig hebt niet moet je al snel extra kilometers maken richting de grote stad.

De grote exodus is begonnen

Je ziet steeds vaker dat jonge stelletjes die willen beginnen aan een gezin naar de dorpen net buiten de grote steden trekken. Doen ze hier goed aan vraagt u zich af? Deze vraag is moeilijk te beantwoorden. Het is moeilijk om bijvoorbeeld verloskundigen in den haag of Rotterdam te vergelijken met verloskundigen in een dorp naast één van deze grote steden. Feit is dat de jonge stelletjes gedwongen worden de grote stad te verlaten. Het kopen van een huis is inmiddels zo duur geworden dat kopen in de stad vaak simpelweg onhaalbaar en onbetaalbaar is geworden voor deze jonge mensen, zelfs als het tweeverdieners zijn zoals steeds meer jonge stellen zijn.