De leukste stoffen mondkapjes bestellen

Ken je de frustratie? Geen mondkapjes meer in huis, maar je moet toch de deur uit. Als je je aangesproken voelt, dan is dit jouw teken om stoffen mondkapjes in huis te halen. Het dragen van stoffen mondkapjes heeft namelijk een hoop voordelen, waaronder dat je altijd wel een mondkapje in huis hebt wanneer hij nodig is. Als je nieuwsgierig bent naar de voordelen van deze mondkapjes, kijk dan op de website van Nobraa. Of lees eerst nog even verder. 

De voordelen van stoffen mondkapjes: duurzaamheid

Het nummer één voordeel van stoffen mondkapjes is hun duurzaamheid. In de tijden voor de coronacrisis was milieuvervuiling en klimaatverandering al een groot globaal probleem. Veel niet-afbreekbare plastic artikelen, wegwerpproducten, fossiele brandstoffen en zwerfafval teisteren de aarde. Sinds de coronacrisis zijn het verbruik van de fossiele brandstoffen verminderd. Auto’s rijden minder en vliegtuigen stijgen niet meer op: niemand hoeft nog ergens te zijn. Maar: mondkapjes zwerven overal en domineren het straatbeeld. De meeste mondkapjes zijn wegwerp en worden dus na een paar uur dragen weggegooid. Soms belanden ze zelfs ergens in de goot of zijn ze weggewaaid. Het grote voordeel van de stoffen mondkapjes van Nobraa is dus dat ze niet weggegooid hoeven te worden: alleen maar even gewassen na elk gebruik. 

Toffe designs en gave prints

Wasbare mondkapjes komen in allerlei soorten en maten. Ze hoeven dus absoluut niet zo lelijk en grauw te zijn als de medische mondkapjes of de wegwerp maskers die de meeste mensen dragen. Stoffen mondkapjes kun je uitzoeken, volledig naar jouw eigen smaak en stijl. Als je van effen houdt kies je gewoon een effen mondkapje. Er zijn hele basic kleuren, zoals zwart en wit, maar er zijn ook volledige kleurenthema’s te krijgen zodat je altijd een kapje hebt dat kleurt met jouw outfit. Voor de mensen onder ons die liever iets meer uitgesproken dragen: er zijn honderden ontwerpen met coole prints en motieven. Sommige kapjes hebben zelfs een logo of een tekst erop geprint. 

Comfortabel 

Stoffen mondkapjes zijn niet alleen ontzettend duurzaam, helemaal af te stylen en leuk om te zien. Ze zitten ook nog eens lekker comfortabel. Relatief gezien dan. In vergelijking met medische mondkapjes van andere materialen zijn de stoffen variant vaak iets zachter op de huid en minder drukkend achter je oren. Dit is met name handig als je een langere tijd een mondkapje moet dragen, zoals op je werk, op school of tijdens een lange busrit. Een comfortabeler gevoel bij het dragen van een mondkapje is een zeer goede reden om een stoffen mondkapje aan te schaffen. Let er wel op dat je mondkapjes op de juiste manier draagt. Zo mag je de binnenkant niet aanraken, en mag je een mondkapje voor maximaal 3 uur op. Zodra je voelt dat hij vochtig is dien je hem ook direct te vervangen.