De nadelen van thuiswerken

Ergonomische muis

Met de COVID-19-uitbraak vragen veel bedrijven hun werknemers nu om thuis te werken. 

Werken in een thuiskantoor moet zeer serieus worden genomen. Net als op de werkplek moeten thuiskantoren werknemers veilig en productief houden. Miljarden dollars gaan naar bedrijfskantoren om ervoor te zorgen dat werknemers een ideale, veilige omgeving hebben, wat resulteert in gezondere werknemers en werk van hoge kwaliteit. Bij thuiskantoren zijn er echter nieuwe risico’s, aangezien bedrijven niet kunnen controleren of controleren hoe thuiskantoren worden gebruikt. Met name hebben we het hierbij over het missen van een al sta bureau. Bovendien weten de meeste werknemers mogelijk niet hoe ze een thuiskantoor correct moeten bouwen en maken.

Dit is wat er mis kan gaan:

De meeste medewerkers zijn niet bekend met kantoorergonomie. Ergonomische meubels moeten worden aangepast aan de grootte, werkstijl en kantoorruimte van de werknemer. Werknemers gaan online en zoeken naar zit sta bureau opties, ook al heeft elke werknemer een ander lichaamstype en andere maat. Werknemers onder de 1.70 en werknemers boven de 1.80 voet hebben bijvoorbeeld al een heel andere optie nodig voor bureaus en stoelen. Er bestaat geen “one size fits all” in ergonomisch meubilair en door het kiezen van het verkeerde ergonomische meubilair kunnen werknemers gewond raken.

Velen kopen misschien meubels die er mooi uitzien, maar die niet het beste werken voor hun houding, terwijl ze thuis elke dag 8 uur zullen moeten gaan werken. Werknemers zullen pijn en ongemak ervaren als ze de hele werkdag in een verkeerde houding werken. Zonder begeleiding heb je de kans dat werknemers producten van lagere kwaliteit kopen in winkels voor kantoorbenodigdheden die niet ergonomisch zijn. Als werknemers worden opgedragen om vanuit huis te werken en ze gewond raken als gevolg van slechte ergonomische werkplekken, zou het kunnen dat bedrijven de aanvullende aansprakelijkheids- en verzekeringskosten op zich moeten nemen. Als werknemers het verkeerde meubilair kopen, moeten ze het later vervangen door ergonomisch meubilair van hoge kwaliteit, waardoor de kosten van thuiskantoren worden verdubbeld.