Een audicien aan huis

Een van de meest voorkomende klachten die mensen op oudere leeftijd vaak krijgen is het feit dat ze minder goed beginnen te horen. Dit is natuurlijk ontzettend lastig. Daarnaast zijn er ook steeds meer jongere mensen die problemen krijgen met hun gehoor. De reden hiervoor is dat meer mensen gehoorschade oplopen doordat ze veel naar clubs en festivals gaan. Hier staan de geluidsniveaus zo hard dat als je er langer dan een uur bent, je gehoorschade oploopt. Veel mensen zijn bekend met de piep in de oren die ze hebben nadat ze een avond zijn stappen. Deze piep betekent in principe dat er al gehoorschade is opgelopen. Naast minder goed horen kan deze piep in de oren ook permanent worden. Dit is natuurlijk ongelofelijk irritant. Daarom is het belangrijk om gehoorschade zo goed mogelijk proberen te voorkomen.

Audicien aan huis

Wanneer je merkt dat je minder goed hoort is het natuurlijk belangrijk om een audicien in te schakelen. Deze kan in je oren kijken en vaststellen hoeveel gehoorschade er is en wat de beste optie is voor een gehoortoestel. Wanneer je een hoortoestel krijgt zul je dus meerdere afspraken met de audicien hebben. Eerst komt er een kennismakingsgesprek, daarna wordt er een gehoortest gedaan en een hoortoestel gezocht en deze moet ook nog regelmatig worden afgesteld. Voor heel veel oudere mensen is regelmatig naar de audicien moeten, geen fijne ervaring. Bij een wat hogere leeftijd komen natuurlijk ook andere ouderdomsklachten kijken zoals pijnlijke gewrichten. Dan is het niet fijn om te reizen naar een audicien en daar in de wachtkamer te zitten. Denk daarom aan een audicien aan huis. Er zijn verschillende bedrijven en organisaties die gewoon een audicien bij u thuis kunnen langsturen wat natuurlijk een stuk gemakkelijker is.

Gehoorschade voorkomen

Het is natuurlijk altijd verstandig om gehoorschade te proberen voorkomen. Zoals we al aangaven in de introductie van dit artikel hebben helaas veel jongere mensen tegenwoordig gehoorschade omdat ze uitgaan naar clubs en festivals waar het geluid te hard staat. De eerste goede manier om gehoorschade te voorkomen voor deze feestbeesten is dan ook om tijdens het uitgaan altijd oordoppen te dragen. Er zijn tegenwoordig heel fijn zittende oordoppen die ook op een subtiele manier het geluid dempen zonder dat de kwaliteit van naar muziek luisteren wordt aangetast. Deze gehoordoppen worden veel gebruikt door muzikanten. Er is dus geen reden om een avond te gaan stappen zonder oordoppen en je oren zullen je er op de lange termijn zeer dankbaar voor zijn.