Een rollator kopen: hier moet je op letten

Het is niet niks als je voor het eerst moet toegeven dat een rollator kopen de enige optie is. Het is een teken van ouderdom maar ook juist weer van kracht. Je bent namelijk sterk genoeg om toe te geven dat het tijd is voor een rollator. Een goede rollator kopen kan je leven een stuk aangenamer maken. Maar je wil natuurlijk wel de beste rollator voor jouw behoeften kiezen. 

Zo is de rollator ontstaan

In de jaren 70 is de rollator uitgevonden door de Zweedse Aina Wifalk. Aina had polio en was daardoor gehandicapt en slecht ter been. Aina is naar een oplossing voor haar probleem gaan zoeken en is via het Zweedse Ontwikkelingsfonds in contact gekomen met een productiebedrijf. Dit bedrijf heeft een prototype voor haar gemaakt. Zo is de eerste rollator ontstaan.

rollator kopen

Veilig de rollator gebruiken

Het is zo ontzettend belangrijk dat je een rollator goed instelt zodat je niet onnodig pijn krijgt tijdens het lopen. Voor het veilig gebruiken van een rollator is het belangrijk dat je rechtop en recht achter de rollator kunt lopen. Dit lukt alleen als je rollator op de juiste hoogte is ingesteld. Wanneer je de rollator namelijk te hoog instelt, loop je alsnog met opgetrokken schouders wat kan leiden tot nek-en schouderklachten. Wanneer je de rollator juist te laag afstelt, biedt de rollator weinig steun waardoor u een verkeerde houding aanneemt. Dat wil je dus allebei niet hebben. Ben je bang dat het jou zelf niet lukt om de rollator goed af te stellen? Dan kun je vaak van de leverancier hulp krijgen bij het instellen.

rollator kopen

Veilig gebruik

Probeer de rollator eerst eens rustig uit in en rondom het huis. Is het wel echt iets voor jou? Heb je inderdaad minder pijn? Ga niet gelijk om een vreselijk lange tocht want dat is natuurlijk helemaal niet prettig.