Eerste hulp bij ongelukken

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar een ongeluk kan ook grote gevolgen hebben voor je leefsituatie. Wanneer je letsel oploopt zullen de gevolgen niet alleen lichamelijk maar ook financieel en op andere levensvlakken gevoeld worden. Daarom bespreken we in dit artikel wat belangrijk is om te doen zo snel mogelijk na een ongeluk. De eerste hulp bij ongelukken die we in dit artikel bespreken is dan ook EHBO maar we hebben het over hulp bij de legale en financiële gevolgen die je in de weken na het ongeluk zult gaan voelen.

Advocaat inschakelen

Wanneer je bijvoorbeeld door een auto-ongeluk letsel oploopt, is wel het laatste waar je aan denkt het regelen van legale en financiële zaken. Je wilt er voornamelijk voor zorgen dat je gezond bent en volledig focussen op het herstel. Maar wanneer je langdurig letsel hebt opgelopen door een dergelijk ongeluk zal dit zeker invloed hebben op je financiële situatie. Door het letsel kun je niet werken, minder werken of niet meer goed presteren op je werk. Vaak leidt letsel uit een dergelijk ongeluk tot minder werkuren en veel tijd waar je vooral gefocust bent je herstel. Hierdoor raak je inkomsten mis en dit kan tot stress leiden. De realiteit is dat in veel situaties je deze misgelopen inkomsten kan verhalen bij een verzekeringsmaatschappij of je werkgever. Als er een duidelijke schuldige is aan het opgelopen letsel is het in sommige situaties ook mogelijk om bij de schuldige persoon letselschade te verhalen. Daarom is het verstandig om na een ongeval een letselschade advocaat in de hand te nemen. Een letselschade advocaat Den Haag bijvoorbeeld als het ongeval in Den Haag is gebeurd.

Soorten schade

Hoeveel letselschade je kunt verhalen hangt van verschillende dingen af. Er zijn verschillende soorten materiële schade die je kunt oplopen door een ongeluk. Denk bijvoorbeeld aan verlies van verdienvermogen, pensioenschade, kosten voor onderhoud aan huis en tuin, medische kosten, reparatiekosten, kosten voor verzorging -en verpleging en smartengeld. Een ongeval kan dus grote financiële gevolgen hebben. Een ongeval waar tegenwoordig vaak letselschade voor wordt gevraagd is verkeersongevallen waar een whiplash is ontstaan. Een whiplash is vaak niet meteen voelbaar maar kan in de maanden na het ongeval voor veel problemen zorgen. In dat geval is het een goed idee om alsnog een letselschade advocaat in te schakelen.