Fysiotherapie Utrecht is met twee praktijken altijd dicht bij je in de buurt

Bij Fysiotherapie Utrecht kun je in twee fysio praktijken terecht voor alle behandelmethodes voor klachten aan spieren, banden, gewrichten en zenuwen, ofwel het bewegingsapparaat. Bij uw eerste afspraak vormt onze fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van de klachten, door onderzoek en het stellen van vragen. Onze fysiotherapeuten zijn experts in beweging en houding. Zijn kunnen je dan ook helpen bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van klachten aan je bewegingsapparaat. De zorg die een fysiotherapeut je biedt is op je klachten afgestemd en past bij je persoonlijke situatie. Het kan zijn dat de fysiotherapeut je alleen advies geeft, maar in de meeste gevallen zal er een behandeling volgen. Er wordt alles aan gedaan om je klachten te verhelpen en om ervoor te zorgen dat klachten ook wegblijven.

De eerste afspraak bij Fysiotherapie Utrecht

Heb je klachten maak dan een afspraak bij Fysiotherapie Utrecht. De fysiotherapeut van Fysiotherapie Utrecht wil precies weten wat je lichamelijke klachten zijn. Dit om vast te stellen of je gebaat bent bij een fysiotherapeutische behandeling of dat het beter is dat je eerst wordt doorverwezen naar een huisarts of een andere medische specialist. Het is de taak van de fysiotherapeuten van Fysiotherapie Utrecht om tot de kern van je klacht te komen. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om nieuwe en acute blessures of om een klacht die al langer speelt en waarbij het lijkt dat die klacht maar niet wil verdwijnen. De fysiotherapeut gaat op zoek naar de oorzaak van die klachten. Dat wordt gedaan door een gesprek over de klachten en de pijn en door gericht fysiotherapeutisch onderzoek Tijdens dit eerste gesprek, het zogeheten intakegesprek, stellen we samen met jou een stappenplan op.

Het behandeltraject kan direct worden gestart

Wanneer de fysiotherapeut van Fysiotherapie Utrecht weet welke problemen of klachten je hebt kan direct worden gestart met de behandeling. Dat kan vaak al direct tijdens of na het intakegesprek. Het behandeltraject is bedoeld om jou zo snel en verantwoord mogelijk van je klachten af te helpen. De fysiotherapeut van Fysiotherapie Utrecht probeert je niet alleen van je klachten af te helpen, maar gaat ook me je aan de gang om ervoor te zorgen dat die klachten voorgoed wegblijven. De behandelingen die je ondergaat zijn gericht op jouw klachten en bij die behandelingen wordt gebruik gemaakt van manuele technieken en speciale oefentherapie.

Fysiotherapie, oefentherapie en personal training gaan uitstekend samen

Bij Fysiotherapie Utrecht gaan fysiotherapie, oefentherapie en personal training hand in hand. Hierdoor is meer kennis in huis wat betreft sport en bewegen. Met deze kennis kunnen sportblessures en orthopedische klachten beter en effectiever worden behandeld. Zeker voor sportblessures ligt de focus op revalidatie. De fysiotherapeuten en personal coaches, coachen, monitoren en verbeteren je behandeling met als doel een snel en goed herstel.

Wil je meer weten of een afspraak maken?

Wil je meer weten over een blessure en of die klachten behandelbaar zijn? Je hoeft hiervoor niet eerst langs je huisarts. Je mag direct een intakegesprek aanvragen via Fysiekhealthclub.com