Ga gezond en verstandig op reis

Eindelijk is het weer bijna tijd om op vakantie te gaan. Het heeft nu even geduurd, maar het licht aan het einde van de tunnel komt nu dan echt eens in zicht. Hierdoor zal het snel tevens weer mogelijk worden om op vakantie te gaan. Genoeg mensen zijn momenteel dan ook al bezig om rond te kijken naar een vakantiebestemming en deze zelfs al helemaal te plannen. Echter, is het voor veel landen momenteel wel belangrijk dat je gevaccineerd bent voor het coronavirus. Dit zorgt ervoor dat jouw gezondheid goed beschermd is, zodat je zonder zorgen kan genieten van de reis met jouw familie of vrienden. Voor sommige bestemming is het ook belangrijk om voor bepaalde andere ziektes ingeënt te zijn. Vooral bij tropische landen of Afrikaanse landen is dit vaak aan te raden. Gelukkig hebben wij de medische zorg om hierbij te helpen. 

De vaccinaties

Daarom is het slim om jezelf goed in te lezen over jouw vakantie bestemming. Vooral als je naar een land reist dat niet gezien wordt als een standaard vakantieland zoals Turkije of Spanje, is een goede voorbereiding het halve werk. Daarom kan je online even de bestemming opzoeken en kijken of er eventuele vaccins aangeraden worden voordat je naar dit land op reis gaat. Dit kan ervoor zorgen dat het voorkomen wordt dat jij tijdens de reis te maken zal krijgen met lokale ziektes die je liever niet wil oplopen. Deze speciale vaccins zullen dit voorkomen, zodat jij de hele reis optimaal zal kunnen genieten van de bestemming, het weer en de cultuur. Het is dan dus wel belangrijk om te controleren dat je de juiste soort vaccinatie krijgt. 

BMR

Een van de ziektes die bijvoorbeeld vaak voorkomt in Afrikaanse landen of west-Aziatische landen, is BMR. Deze afkorting staat beter bekend als de bof, mazelen en rodehond. Vooral in ontwikkelingslanden zijn dit ziektes die nog tot vervelend gevolgen kunnen leiden. Jaarlijks sterven in deze landen veel mensen door deze ziektes, waardoor je graag wil voorkomen dat je een van deze ziektes op zal lopen in het buitenland. Door jezelf te laten vaccineren met het BMR prik, zal je dit kunnen voorkomen. Vooral jonge kinderen, ouderen en volwassenen met een verminderde weerstand hebben een grotere kans om de vervelende risico’s van deze ziektes mee te maken. Gelukkig kan de vaccinatie hier goed bij helpen. Zo zal je met een veilig en gezond gevoel van de reis kunnen genieten met jouw familie en vrienden.