Heb ik een erectiestoornis en wat doe ik eraan?

Vigrx Plus

Het is een vraag die meer mannen bezig houdt dan je in eerste instantie zal denken: heb ik een erectiestoornis? Erectieproblemen komen veel vaker voor dan men denkt omdat er zo weinig over wordt gepraat. Het is goed om te weten dat er complete websites zijn gewijd aan het informeren en verhelpen van dergelijke problemen, waaronder www.mediq-apotheek.nl. Heb jij het idee dat je een erectiestoornis hebt? Lees dan gauw verder en verdiep je in het onderwerp én de oplossingen.

Het overkomt echt iedereen

Het is zo’n cliché opmerking als het gaat om het krijgen van een erectiestoornis of het hebben van problemen met hard worden: het overkomt iedereen. Maar dat zeggen mensen niet voor niks. Het overkomt echt vrijwel iedereen wel eens. Het is goed om daar bij stil te staan want nog steeds vinden zoveel mannen het moeilijk om toe te geven, terwijl het niets zegt over je mannelijkheid of het functioneren van je lichaam. Jong en oud: het overkomt echt elke man wel eens.

Er is bovendien een verschil tussen het moeite hebben met een erectie krijgen en een echte erectiestoornis. Vrijwel elke man heeft wel eens moeite met een erectie krijgen. Dit kan de volgende oorzaken hebben:

  • je hebt een ontzettend lange of vermoeiende periode achter de rug
  • je hebt last van een depressie of burn out
  • je ervaart momenteel veel stress
  • je hebt al eerder op de dag eens of vaker een succesvolle erectie gehad

Dit zijn slechts enkele van de oorzaken van het moeite hebben met krijgen van een erectie. Zoals je ziet, zijn dit situaties waar veel mensen eens of vaker mee te maken hebben. Met name vermoeidheid en stress hebben we allemaal wel eens. Het is dus helemaal niet gek als je daardoor soms geen erectie kunt krijgen.

Caverject

Een stoornis

We spreken van een stoornis als het vaker, stelselmatig niet lukt om een erectie te krijgen, en als dit niet overduidelijk te koppelen is aan vermoeidheid of stress. Als jij meerdere keren per maand of per week moeite hebt met het verkrijgen van een erectie dan zou het kunnen dat je te maken hebt met een erectiestoornis.

En nu?

Ook wanneer je voor jezelf hebt geconstateerd dat er sprake is van een stoornis, is er nog geen reden tot paniek. Er zijn oplossingen voor dit soort problemen en de kern is vaak relatief makkelijk te bepalen. Allereerst is het wel belangrijk om te bepalen of het een psychische of een lichamelijke oorzaak heeft. Beide zijn te behandelen maar op een andere manier. Als jouw probleem een psychische oorzaak heeft dan is het vooral handig om te beginnen met een gesprek bij de huisarts en daarna een doorverwijzing te vragen voor een psycholoog of seksuoloog. Dan pak je de kern van het probleem aan in plaats van dat je gaat symptoombestrijden.

Heeft het probleem echter een lichamelijke oorzaak dan zijn er talloze oplossingen waarvoor je niet naar een psycholoog of zelfs een huisarts hoeft te gaan. Online apotheken zoals mediq apotheek zijn beschikbaar voor informatie over de geneesmiddelen. Je kunt vaak zelfs de verschillende pillen direct bestellen voor thuis.

Spedra

De drempel van de apotheek

Het probleem met de erectiestoornis is dat het iets is waar veel mannen zich voor schamen. Een tripje naar de apotheek of de huisarts kan dan al vreselijk pijnlijk en gênant zijn. Voor deze mensen is de online apotheek een perfecte oplossing. Je hoeft dan niet bij een apotheek in de rij te gaan staan met je recept, in de hoop dat niemand opvangt wat je precies komt halen. Je kunt gewoon vanuit de veiligheid van je eigen huis het beste product voor jou kiezen en het gewoon aan de deur laten bezorgen.

Advies over de medicijnen

In elk geval is het altijd slim om informatie in te winnen over een medicijn. Of je nu naar de apotheek gaat en daar om meer informatie vraagt of online zoekt op betrouwbare websites naar de juiste informatie over jouw geneesmiddel: je informeren is absoluut belangrijk. Elk medicijn heeft namelijk bijwerkingen, dus ook erectiepillen. Bijwerkingen kunnen zijn:

  • hoofdpijn
  • rug- of nekklachten
  • te lang aanhoudende erectie
  • droge mond of verkoudheid

Dit zijn een aantal van de meest voorkomende bijwerkingen van erectiepillen. Onthoud wel: niet elk medicijn heeft dezelfde potentiële bijwerkingen. Het kan dus zijn dat de pil die jij slikt deze bijwerkingen niet heeft. Daar tegenover staat ook dat niet iedereen bijwerkingen ervaart, en ook niet altijd in dezelfde mate. Het hangt heel erg van de persoon af hoe een medicijn gaat vallen. 

Tadalafil

Vruchtbaarheid van de man

Het is belangrijk om te onthouden waar een erectiestoornis vandaan komt. Vaak – als het gaat om een lichamelijk probleem – dan is er sprake van vernauwing van de bloedvaten. Dit kan veroorzaakt worden door ouderdom maar ook door een bepaalde levensstijl. Overgewicht, roken en drinken hebben bijvoorbeeld invloed op je mogelijkheid om een erectie te krijgen.

Wat je wel moet weten is dat het hebben van een erectiestoornis niets zegt over de mate van vruchtbaarheid van de man. Ook al heb je wellicht tijdelijk moeite met het verkrijgen van een erectie, je bent niet meteen ook onvruchtbaar of belemmerd in het krijgen van kinderen. Het is natuurlijk wel praktisch als je een erectie kan krijgen wanneer je kinderen wil. Het kan echter zo zijn dat dit tijdelijk of permanent minder goed lukt. Dan kun je altijd overwegen om je zaad in te vriezen voor het geval je kinderen wil krijgen en dit op een kunstmatige manier wil proberen te realiseren. 

Praat erover

Een laatste boodschap voor iedereen die kampt met erectieproblemen: lees je in, zoek vooral naar een medicijn maar vergeet niet er over te praten. Met je partner bijvoorbeeld, want hij of zij kan je wellicht helpen maar kan er ook onzeker van worden als jij je afsluit en er niet over spreekt.