HIV test voor zekerheid

HIV is een virus dat je kan oplopen tijdens het hebben van seks of door een onhygiënische naald. Daarom is het belangrijk dat je jezelf altijd tegen eventuele soa’s beschermt. Hiv kan je tijdens de seks oplopen, maar er zijn bepaalde gevallen waarbij de kans vaak groter kan zijn om dit virus op te lopen. Meestal krijgen mensen die betaald krijgen voor seks te maken met deze ziekte. Tevens komt het vaker voor bij mannen die seks hebben met andere mannen. Ook zijn er bepaalde landen waar veel hiv-besmettingen voorkomen. Wanneer je seks hebt met iemand uit zo’n land is het slim om hier rekening mee te houden en bescherming te gebruiken tijdens de seks. Net als bij veel andere virussen geldt ook bij hiv dat je het liever voorkomt. Daarom is er een hiv test, zodat jij jezelf kan testen als je twijfelt of je misschien toch dit virus hebt opgelopen. 

De test

De test is simpel online te bestellen en zal vervolgens gewoon bij je thuisbezorgd worden. Vervolgens kan jij zoals de test aangeeft jezelf testen. Er zijn meerdere soorten testen waarbij niet altijd alleen maar hiv getest wordt. Zo kan er bij combinatiesets gekozen worden voor meerdere soa’s die met de test set getest kunnen worden. Hierbij kan je naast hiv denken aan bijvoorbeeld syfilis, gonorroe, chlamydia en trichomonas. Deze sets zijn beschikbaar voor zowel mannen als vrouwen en worden na betaling snel thuis bij jou bezorgd. Tevens is het mogelijk om een consult met een deskundige te plannen. Zo kan je advies krijgen over de beste opties voor jou en welke thuistesten jij dus het beste zou kunnen uitkiezen. Op deze manier zal je de juiste test bestellen. 

De klachten

Bij hiv kunnen diverse soorten klachten ontstaan. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Echter, kunnen de klachten per persoon verschillen. Wanneer jij hiv hebt opgelopen zal je dit namelijk niet altijd door bepaalde symptomen merken. Daarom is het testen juist erg belangrijk. Eventuele klachten die wel zouden kunnen ontstaan door de infecties zijn: diarree, misselijkheid, koorts, uitslag op de huid, geheugenverlies en vermoeidheid. Als jij dus last hebt van één of meerdere van deze klachten is het verstandig om een van de thuistesten aan te schaffen. Zo kan je onzekerheden wegnemen. Specifiek bij vrouwen kunnen klachten voorkomen, zoals een wisselende menstruatiecyclus of vaginale schimmelinfecties. Bij heren zijn er vaak andere symptomen, zoals erectiestoornissen, het verliezen van het libido en zweren bij het geslachtsdeel.