Minder stress door de tiny house lifestyle

Vandaag de dag ervaart de gemiddelde Nederlander veel stress. Terwijl het bekend is dat stress zeer slecht is voor je gezondheid. Het is dus een belangrijk onderwerp om rekening mee te houden.

Stress door werk

Voor veel mensen is hun werk de grootste oorzaak van stress in hun leven. Vooral ook omdat ze veel uren moeten maken om hun vaste lasten te kunnen betalen. Deze vaste lasten bestaan voor een groot gedeelte aan kosten die verbonden zijn aan de woning. Denk hierbij aan de kosten voor de hypotheek of huur. Maar ook aan gas, water en elektra. Er komen veel verborgen kosten om de hoek kijken bij een grote woning. Kosten die hoog op kunnen lopen en daardoor weinig ruimte overlaten om minder te gaan werken.

Tiny Houses

Tiny houses zijn kleine duurzame woningen die heel weinig energie verbruiken. Daardoor zijn de kosten voor een tiny house veel lager. Ze zijn dus stukken goedkoper om te bouwen maar ook om in te wonen. En dit terwijl het woongemak er niet echt op achteruit hoeft te gaan. 

Dit komt omdat tiny houses volledig worden aangepast aan de woonwensen van de bewoner. Omdat het tiny house zo goed aansluit op de bewoner kan het de functionaliteit evenaren van een normale woning. Tiny houses zijn zeker niet voor iedereen geschikt. Maar door de ontwikkelingen in techniek zijn er veel leuke nieuwe mogelijkheden. Zonnepanelen in tiny houses zijn tegenwoordig bijna onmisbaar. 50 jaar geleden had je daar niet van durven dromen. Gratis energie van de zon! Dit en nog veel meer technieken maken het mogelijk om in een tiny house zeer duurzaam en goedkoop te wonen. 
Maar alleen al door het oppervlakte heb je in een tiny house ook minder energie nodig om het te verwarmen. Het verwarmen van een woning bestaat uit meer dan 70% van het energieverbruik van het huishouden. Als je hier dus op kunt besparen dan bespaar je gelijk heel veel geld. Doordat de kosten lager worden heb je veel meer financiële vrijheid en kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om vaker op vakantie te gaan of om meer tijd te besteden met je kinderen. Dit geeft een hoop rust en is daardoor ook zeer bevorderlijk voor je gezondheid.

Helaas zijn tiny houses nog niet helemaal zo ontwikkeld dat ze echt 100% het gemak van een grote woning evenaren. Soms moeten er dus wel concessies gedaan worden. Deze concessies zijn niet voor iedereen. Dus daarom is een tiny house ook nog niet voor iedereen geschikt. Maar voor de mensen die genoegen kunnen nemen met iets minder, kan een tiny house een super oplossing zijn. Een oplossing die enorme financiële rust kan geven.