Mondkapjes bestellen

zorgverzekering

Als wij de tijd terug konden draaien zouden velen van ons dat graag willen doen, soms denk je ach weer een mondkapje op. En dat begrijpt iedereen, je wordt er soms heel erg gek en benauwd van! Helaas is daar niks aan te doen. Het coronavirus is de wereld nog niet uit. Overal waar je gaat dien je een mondkap op te hebben; in winkels, openbaar vervoer en noem maar op. Waarom een mondkap belangrijk is, waar een goede te vinden is en wat voor type modellen er zijn, meer info over corona testen in Nederland zul je hier verder lezen in deze blog. 

Waar bestel je mondkapjes? 

Wil jij mondkapjes bestellen? Je kan dit doen bij een webshop of ze kopen in een winkel. Of je nu op zoek bent naar een wasbaar of wegwerp mondkapje, je hebt een ruime keuze. Er zijn ook leuke mondmaskers met print of een veiliger exemplaar in de vorm van een mondkapje met een filter. Het beschermt de drager en je omgeving. Hoe meer lagen er zijn in je mondkapje hoe beter de bescherming is. De wasbare mondkapjes hebben als voordeel dat je hem vaker kan gebruiken. Dit in tegenstelling tot de andere mondkapjes (wegwerp mondkapjes). Een tip voor je wasbare mondkapje is om hem na gebruik te wassen op 60 graden Celsius. Verder biedt een wasbaar mondkapje ook een geldbesparing, dan hoef je niet telkens een ander mondkapje te kopen. 

Katoenen mondkapje

Wil je weten waarvan een wasbaar mondkapje gemaakt is? Vaak is deze gemaakt van 100 procent katoen. Katoen heeft heel veel voordelen, de stof is namelijk zacht, luchtig en je kan er beter in ademen. Daarnaast raakt je huid er niet geïrriteerd van. Ideaal dus voor iemand die kortademig is en moeilijk kan ademen of iemand die een gevoelige huid heeft en uitslag krijgt van chemische stoffen.

Waarom een mondkapje belangrijk is

Zoals we weten is het voor de bescherming van het nieuwe coronavirus essentieel om beschermende kleding te dragen. Het dragen van een mond-neusmasker beschermt jou en anderen tegen verspreiding van het virus. Helemaal beschermend is een mondmasker niet, daarvoor is afstand tot anderen houden nog belangrijker. Wil je een of meerdere mondkapje bestellen? Doe dit dan tijdig, want je hebt ze liever nieuw in de la liggen dan dat je misgrijpt als je er een nodig hebt.

Sneltest corona 

Bij een corona sneltest weet je binnen korte tijd of je besmet bent of niet. Het is namelijk zo dat je binnen 15 minuten direct je uitslag krijg van je corona test. Bij sommige testen kun je kiezen tussen de bloedprik test, de neusswab test of een combinatie van die twee. Voor de meeste mensen is een test laten doen geen probleem. Heb jij een aandoening waardoor het nemen van de corona test lastig voor je is? Neem dan van tevoren contact op over hoe de test gedaan wordt. Het niet doen van een test omdat je het onprettig vindt, is geen goede redenen. Veiligheid gaat in deze tijd boven alles. Wanneer je negatief getest bent kun je rustig ademhalen. Ben je positief getest? Dan is het taak om goed na te gaan wie je allemaal gezien hebt en wie risico lopen.