Natuurlijke middelen voor een gezonde huid

We willen natuurlijk allemaal een gezonde huid en weinig rimpels. Om deze reden worden er jaarlijks ontzettend veel crèmes, zalfjes en lotions op de markt gebracht. Maar in veel van deze cosmetische middelen zitten chemische stofjes en mensen met een gevoelige huid kunnen hierdoor geïrriteerd raken. Daarom bespreken we in dit artikel natuurlijke middelen voor een gezonde huid. Denk bijvoorbeeld aan pure shea butter tegen rimpels onder ogen, of arganolie. De verschillende toepassingen voor deze middelen bespreken we verder in dit artikel.

Arganolie tegen wallen en rimpels

Het is iets waar we allemaal in meer of mindere mate last van krijgen. Donkere kringen en wallen onder de ogen. Deze krijg je wanneer je zeer vermoeid bent. Maar het is ook normaal om hier last van te krijgen als je ouder wordt. Arganolie is een fantastisch anti-aging product dat wereldwijd bekend staat om de krachtige stoffen die het bevat. Er zitten veel goede stoffen in arganolie. Er zijn verschillende oorzaken van wallen onder de ogen. Zo kan het komen als je onvoldoende water hebt gedronken. Of wanneer je slaaptekort hebt of stress. Verder kan roken, overmatig gebruik van alcohol of cafeïne er ook voor zorgen dat je deze wallen krijgt. Vaak kun je de wallen op korte termijn verminderen door betere routines, bijvoorbeeld meer slaap of water. Maar wallen ontstaan ook door ouderdom of genetische aanleg. In dat geval kan het goed zijn om te kiezen voor een anti-aging product zoals arganolie.

Pure shea butter

Iedereen heeft eigenlijk een dagelijkse crème nodig voor goede huidverzorging. Een shae butter met arganolie is een uitstekende optie. Maar wat is shea butter precies? Het is een plantaardige boter die bij kamertemperatuur vast is maar smeerbaar wordt op de huid. De boter wordt gewonnen uit de noten van een Afrikaanse boom, de vitellaria paradoxa om precies te zijn. De boter bevat vele essentiële vetzuren. Denk bijvoorbeeld aan vitamine A,E en F. Het zijn stoffen die onder andere de bloedsomloop verbeteren en de elasticiteit van de huid bevorderen. Je kunt arganolie en shea butter dus ook combineren. Er zijn steeds meer shea butter producten die verrijkt zijn met andere natuurlijke ingrediënten.