Niet meer ruiken, wat nu?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je nadat je verkouden bent geweest, je geen reukvermogen meer hebt. Zeker met de corona die nu speelt, is dat iets wat je steeds vaker hoort. Als je bijvoorbeeld corona hebt gehad en klachten hebt van geen reukvermogen, kan je hier nog lang last van hebben. In het ergste geval is dit zelfs blijvend. Reukvermogen verbeteren kan getraind worden. Gelukkig zijn daar wat mogelijkheden voor. Wij gaan het vandaag eens uitgebreid hebben over reukvermogen verbeteren!

Gevolg of voorkomen

Hoe kan het dat je reukvermogen van de een op andere dag opeens weg is? Zoals we in de inleiding al benoemde kan een verkoudheid daarvoor zorgen, maar wat je nu vooral hoort is corona. Het verliezen van reuk en smaakvermogen is een welbekend corona symptoom. Het gevaar hieraan is, is dat je hier terwijl je geen corona meer hebt nog steeds last van kan hebben. Dit kunnen dagen zijn, maanden zijn, of het komt zelfs nooit meer terug al dat je gewend was. Je kunt dit uiteraard niet voorkomen. Het klinkt misschien als iets wat vervelend is, maar niet het einde van de wereld. Maar op een gegeven moment word je dit echt beu. Je kunt niet meer genieten van eten, ruikt de typische geur van je partner of je kids niet meer, ga zo maar door.

Dos medical reuktraining

Een reuktraining zorgt ervoor dat het herstel van je reukvermogen verbeterd wordt. Als dit niet uit zichzelf hersteld, kan je wel afwachten tot je het idee hebt dat het terugkomt, maar je kan er ook zelf alles eraan doen. Een dos medical reuktraining is een voorbeeld hiervoor. Je kunt dit ook wel zien als het proces van herstellen. Allereerst is het natuurlijk goed om je dokter in te lichten en te vragen wat hij/ zij je aanraadt. Ook contact opnemen met een KNO-arts en advies vragen is erg belangrijk. Reuk kan verstoord worden en dat valt zelf op te lossen. De dos medical reuktraining houdt in dat je elke dag intensief ruikt aan bepaalde geuren waardoor het verstoorde reukvermogen onderbroken wordt. De geurtraining set is gemaakt door een KNO-winkel, dus je kan wel stellen dat de set legitiem is.

Professioneel advies

Voordat je begint met geurtraining sets en dergelijke raden we je altijd aan om eerst je dokter te bellen. Laat je informeren over het vervolg en wat je nu moet doen, maar achterhaal ook waar dit verminderde reuk en smaakvermogen vandaan komt. Het zoeken van de oorzaak is erg belangrijk.