Op welke manier kun je het beste je tanden verzorgen?

Iedereen wil toch een stralend gebit? Daarvoor moet je wel wat doen. Het verzorgen van je tanden heeft tijd en aandacht nodig. Fluoride is het meest bekende mineraal voor sterke tanden. Dit is in bijna elke tandpasta te vinden. Dit mineraal zorgt ervoor dat je tanden beschermd worden. Daarnaast maakt tandbederf nauwelijks kans.

Je tanden verzorgen kun je uiteraard zelf doen elke dag. Het advies van de tandarts is dan ook om iedere dag twee keer je tanden te poetsen. Dit moet minstens twee minuten per keer gedaan worden voor het beste resultaat. Naast het zelf verzorgen van de tanden is het belangrijk dat je periodiek naar de tandarts gaat voor controle. Het advies is om dit om het half jaar te doen. Er zijn in heel Nederland veel gespecialiseerde tandartsen en tandartspraktijken waar je terecht kunt. Een voorbeeld hiervan in YourDental.

Dit is een tandarts in Almere. Deze tandarts is van maandag tot en met zaterdag open op verschillende openingstijden. Zo kent YourDental verschillende behandelingen waar zij mee werken. YourDental heeft een tandarts en mondhygiënist.

Tips voor het verzorgen van tanden

Hier zijn een aantal tips voor het verzorgen van de tanden. Het advies van alle tandartsen is om je tanden dagelijks in de ochtend en in de avond te poetsen. Het is belangrijk dat je rekening met de tijd houdt tijdens het poetsen. Een makkelijke manier om aan de twee minuten te komen is om elke kwadrant 30 secondes te poetsen. Dus denk hierbij aan linksboven, linksonder, rechtsboven en rechtsonder. Daarnaast is het hygiënisch om je tandenborstel om de drie maanden te vervangen. Een tandenborstel kan namelijk veel bacteriën vasthouden. Een ander idee is het poetsen van je tanden met een elektrische tandenborstel. De tandenborstel is effectiever dan een normale tandenborstel. Dit blijkt uit onderzoek. De elektrische tandenborstel zorgt ervoor dat tandplak wordt verwijderd en dat je minder kans hebt op tandvleesontstekingen.