Stress verminderen door een gezonde levensstijl

Ontspanning

Wil je gezonder gaan leven? Dan is stress verminderen ook belangrijk om aan te pakken. Een beetje stress in je leven is normaal. Sterker nog, het is juist goed. Stress is een natuurlijk reactie op bedreigende situaties. Je bent extra alert waardoor je beter kunt presteren. Zeker in geval van deadlines op je werk, stress in het verkeer of een drukke ochtendspits thuis kan stress zeker van pas komen. Het wordt ongezond wanneer je lichaam nauwelijks meer kan ontspannen en je continu het stressgevoel in je lijf hebt zitten.

Stress verminderen

Stress verminderen met voeding, beweging en ontspanning

Wanneer stress ongezonde vormen aan neemt, doe je er het beste aan om stress te verminderen. Een gezonde levensstijl met voldoende beweging, goede voeding en ontspanning kan hier aan bijdragen. Dit heb je nodig om energie te krijgen en je fit te voelen. Heb je voldoende energie dan kun kun je ook een hoger stresslevel aan zonder dat je het gevoel hebt compleet leeggezogen te zijn. Daarnaast kun je door ontspanning ook je energielevel weer aanvullen en verdwijnt de stress weer uit je lichaam. Ontspanning is dus nodig als reactie op stress. Hoe je het beste kunt ontspannen is voor iedereen weer anders. De een sport graag en een ander gaat liever naar de sauna om te ontspannen.

Voeding

Wat triggert stress bij jou?

Een andere manier van stress verminderen is door te achterhalen waar jij stress van krijgt. Welke situaties triggeren bij jou stress? Door dat inzicht kun je beter letten op stress. Niet eens zozeer door de situatie te vermijden, dat is immers niet altijd mogelijk, maar wel door te veranderen wat het met jou doet. Het doorbreken van patronen is niet het makkelijkste want oude gewoontes kunnen flink vastgeroest zijn. Je kunt voor dit stuk ook de hulp van een professional inschakelen. Er zijn genoeg coaches en therapeuten die zich bezig houden met stressbehandelingen. Wie weet zit er ook eentje bij jou in de buurt.