Tips om pijnloos te epileren

Het blijft geen pretje: epileren. Sommige vrouwen beschrijven dit als een hel waar ze elke keer weer tegenop zien. Hoewel ze zeggen dat je na veelvoudig epileren minder pijn hebt, blijft het geen leuke bezigheid. Wel zijn er een aantal dingen die je kun doen om minder pijn te krijgen tijdens het epileren. Deze zetten we hieronder graag voor je op een rij.

Epileer geen lange haren

Het epileren van lange haren is zeer pijnlijk en ook zeker niet nodig. Voordat je lange haren wil gaan epileren kun je deze beter kort knippen of scheren, en wachten tot de haartjes een lengte hebben waarbij je ze kan pakken met een pincet. Span vervolgens de huid goed aan en pak het haartje met de pincet zo dicht mogelijk op de huid vast. Op deze manier kun je relatief pijnloos ontharen met een pincet. Trek je het haartje bij het uiteinde eruit? Dan ervaar je meer pijn en kan de huid ook geïrriteerd raken.

Neem een bad of douche

Als je voordat je gaat epileren een warm bad of een warme douche neemt, zullen de poriën open gaan staan en kun je dus makkelijker de haartjes verwijderen. Koud water daarentegen zorgt er juist voor de poriën sluiten, wat dus fijner is voor na het scheren. Door koud af te spoelen na het epileren verminder je ook irritaties aan de huid.

Verdoof de huid met een ijsblokje

Dit klinkt gelijk heel heftig, maar een hele simpele methode om pijn te voorkomen tijdens het epileren is door de plek vooraf te bedekken met een ijsblokje. Door het ijsblokje een paar seconden op de huid te huiden, zul je dus door de kou de pijn van het epileren niet meer voelen. Laat de huid na het epileren even kalmeren en verzorg deze vervolgens met een hydraterende crème.