Verschillende soorten voetklachten

Wanneer je last hebt van voetklachten is dit erg vervelend. Vaak helpt het om in plaats van naar een fysiotherapeut of huisarts eerst eens bij een podotherapie kliniek langs te gaan. Een podotherapeut is gespecialiseerd in verschillende soorten voetklachten. Wij hebben enkele veelvoorkomende soorten voetklachten onder elkaar gezet

Hielspoor

Een van de meest voorkomende voetklachten is hielspoor. Vooral mensen die veel sporten krijgen hier last van. Hielspoor zelf is een verkalking van de pees rondom de hiel en is eigenlijk pijnloos. De pijn ontstaat wanneer de peesplaat rondom dit gebied gaat ontsteken. Hielspoor is voor veel mensen een verzamelnaam voor verschillende klachten rondom de hiel. Ben je benieuwd hoe je aan deze vervelende klacht komt, of hoe je er juist vanaf komt? Bel de podotherapeut bij jou in de buurt eens op. Hij of zij helpt je graag met al jouw vragen!

Platvoeten

Wanneer je uit de jaren 90 komt, ken je vast de dinosaurus Platvoet wel. Deze logge kindervriend was een zware Dino die niet heel soepel liep. Jij denkt waarschijnlijk dat wanneer je loopt je voet plat op de grond staat. Normaal gesproken hoort dit niet te kloppen en zit er een lichte buiging in de zool van je voet. Wanneer deze lichte buiging er niet is heb je last van platvoeten.  Het tegenovergestelde van een platvoet is een holvoet. Bij beide aandoeningen is het aan te raden uw looppartoon te laten analyseren. Wanneer je verkeerd loopt gaat je lichaam dit corrigeren en daar ontstaan blessures door. Zonde en niet nodig!

Bedankt voor het lezen van onze blog over verschillende soorten voetklachten. Wij hopen dat de informatie uit deze blog u kunnen helpen wanneer u met problemen aan uw voeten loopt. Het herkennen van het probleem is vaak de eerste stap. De podotherapeut kan u hierbij helpen, en helpt u van deze klachten af!