Voetschimmel crème om van je schimmelinfectie af te komen

voetschimmel

Voetschimmel is een irritante schimmelinfectie op je voeten. Je krijgt schilfers tussen je tenen, blaasjes gevuld met vocht op je zolen. En je kan zelfs blaasjes ontwikkelen op je handen als je te lang bent blootgesteld aan de voetschimmel. Voetschimmel is ook hele besmettelijke schimmel. Dus zodra je voetschimmel hebt opgelopen is het belangrijk om zo snel en zo goed mogelijk te behandelen. Er zijn verschillende manier om schimmelinfecties te bestrijden. En als je heel erg geluk hebt, gaat het vanzelf over.

Crèmes

Je kan bij een apotheek verschillende soorten crèmes kopen met schimmelbestrijdende middelen. De meest agressieve crème is terbinafine crème. Deze crème dood de schimmels als ze in contact komen met de crème. Je moet de crème eenmaal per dag rondom de schimmelplekken aanbrengen. Door de agressieve nature van de crème hoef je hem maar een week te gebruiken. Je hebt ook clotrimazol, miconazol en sulconazol maar deze zijn wat minder agressief. Deze stoffen beschadigen langzaam de celwand van de schimmel. Hierdoor sterft hij langzaam af.

voetschimmel

Langdurig

Het nadeel van crèmes als clotrimazol, miconazol en sulconazol is dat je hem ook moet gebruiken nadat de schimmel is verdwenen. Hierdoor kan het wel tot 6 weken duren tot je mag ophouden met het smeren van de crème. Het voordeel is wel dat deze crèmes voor je voetschimmel kan gebruiken als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Bij terbinafine is dat niet mogelijk. Ook mag de terbinafine niet gebruikt mag worden door kinderen onder de 12 jaar. Je hebt dus wel een beetje geduld nodig.