Waar zijn reden waarvoor je echt moet overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar?

verzekering afsluiten

Wist je dat zorgverzekeraars je gewoonlijk elk jaar automatisch inschrijven in je zelfde gezondheidsplan als je je plan niet actief annuleert?

Wij begrijpen het. Het uitzoeken van een ziektekostenverzekering is een vervelende zaak, en auto-inschrijving kan een comfortabele optie lijken. Echter, omdat je gezondheids-, financiële en familiale situatie niet hetzelfde blijft van jaar tot jaar, vinden wij ook niet dat je verzekering dat moet doen! Het besteden van een beetje tijd om je optimale plan te kiezen kan je duizenden euro’s besparen en je een betere zorg bezorgen. Hier zijn een aantal belangrijke redenen waarom je zou kunnen overwegen om over te stappen op een andere ziektekostenverzekering.

Vergelijk en stap over op een nieuwe zorgverzekeraar: Je huidige arts zou kunnen stoppen met het accepteren van je verzekering

Artsen veranderen voortdurend welke ziektekostenverzekeringsplannen ze accepteren. Dit betekent dat er altijd een kans is dat je artsen je ziektekostenverzekering volgend jaar niet zullen accepteren. Om te weten te komen of dit het geval is, kun je contact opnemen met je arts en vragen welke plannen hij/zij zal accepteren.

ongevalverzekering

Als je favoriete arts je gezondheidsplan niet langer accepteert en je wilt hem/haar blijven bezoeken, dan heb je twee mogelijkheden:

Betalen voor bezoeken buiten het netwerk om. Buiten het netwerk worden bezoeken aan artsen soms gedeeltelijk gedekt door je verzekering, maar meestal wordt het aan je overgelaten om de kosten volledig te dekken. Deze bezoeken kunnen erg duur zijn, dus het is belangrijk om je investering van tevoren voor te bereiden. Vraag je arts of hij bereid is om te onderhandelen over de contante prijzen.

Veranderen van ziektekostenverzekering plannen. Je kunt je arts vragen welke plannen zij volgend jaar zullen accepteren. Als je een optie vindt die past bij je budget en zorgbehoeften, maak dan de overstap! Ga je vaak naar je arts? Overweeg om over te stappen op een zorgverzekering in een hoger metalen niveau; meestal betekent dit dat je minder betaalt voor je bezoeken, wat je op de lange termijn zelfs geld kan besparen.

Vergelijk en stap over op een nieuwe zorgverzekeraar: Je kosten kunnen stijgen

Het is niet omdat je in hetzelfde gezondheidsplan staat ingeschreven dat je jaar na jaar hetzelfde zult betalen. In feite, terwijl de planprijzen niet zouden moeten teveel dit jaar toenemen. Naast je maandelijkse ziektekostenverzekeringen kunnen andere kosten, medeverzekering en eigen risico, veranderen.

Het goede nieuws: je hoeft niet met een duurder plan opgescheept te zitten! Door je zorgverzekering om te schakelen naar het goedkoopste plan in je metalen niveau, is het zeer waarschijnlijk dat je hetzelfde (of minder) kunt betalen voor een vergelijkbare optie.

Vergelijk en stap over op een nieuwe zorgverzekeraar: Je zou niet het juiste niveau van zorg kunnen hebben…

Evalueer je zorgbehoeften en financiële investeringen van het afgelopen jaar. Werkt je gezondheidsplan zoals je het nodig hebt? Als je de volledige prijs voor verschillende doktersbezoeken en voorschriften hebt betaald, probeer dan over te schakelen naar een plan in een hogere laag dat een betere algemene dekking biedt. Aan de andere kant, als je betaalde voor een duur plan, maar het zelden gebruikt, kijk dan naar goedkopere opties.

Je moet ook rekening houden met je komende zorgbehoeften. Als je of een familielid zwanger is of onlangs is gediagnosticeerd met een medische aandoening, zul je willen overschakelen naar een gezondheidsplan dat je toegang geeft tot de juiste artsen, ziekenhuizen en voorschriften.

verzekering afsluiten

Vergelijk en stap over op een nieuwe zorgverzekeraar: Je plan mag niet langer worden aangeboden in je omgeving

Grote verzekeringsmaatschappijen veranderen van jaar tot jaar welke geografische gebieden ze bestrijken. En wat als je je rechtstreeks bij de verzekeringsmaatschappij inschrijft en zij je regio verlaten? Of je verhuist naar een nieuwe regio? Je wordt waarschijnlijk helemaal niet opnieuw ingeschreven, dus het is vooral belangrijk om je verzekeringsmaatschappij te bellen en te kijken of ze van plan zijn om je aan boord te houden.