Waarom overstappen van zorgverzekering?

De afgelopen jaren is zijn de kosten voor de zorgverzekeringen aanzienlijk gestegen. Daarom zijn veel mensen gaan kijken naar alternatieven, waardoor de concurrentiestrijd tussen de zorgaanbieders is losgebroken. Toch blijven veel mensen bij hun huidige zorgverzekering, maar is dat nou wel zo verstandig?

De verzekering op maat

Verzekeraars passen ieder jaar de aanvullende verzekeringen aan. Het is handig om te kijken of de aanvullingen wel van jou op toepassen zijn, want heb jij bijvoorbeeld nog nooit psychologische zorg nodig gehad, dan is het natuurlijk niet verstandig om hier voor t e gaan betalen.

lagere premie

Weet je precies wat je wil hebben aan zorg, dan is het zeker verstandig om te kijken naar een aanbieder met een lagere premie. Op dit moment zijn er gigantisch veel zorgaanbieders die allemaal aantrekkelijke tarieven hanteren. Door middel van een zorgvergelijker krijg je de meest scherpe prijzen binnen 10 seconden te zien

Ontevreden

Mensen zijn steeds vaker ontevreden omdat declaraties niet snel worden afgehandeld of omdat ze telkens geen antwoord krijgen. Ben je nou niet tevreden over de gang van zaken, ga dan lekker verder kijken, wie weet kom je iets beters tegen!

Een gevalletje ‘voor het geval dat’

Veel mensen verzekeren zich extra omdat ze bang zijn dat ze ooit kosten gaan maken voor iets wat niet in hun pakket zit. Dit kan zonde zijn als je kern gezond bent. De meeste dingen worden gewoon vergoed door de basisverzekering, dus weeg dit goed af! Het geld dat je bijvoorbeeld achter houdt kan je gebruiken voor andere dingen of opsparen mocht er toch wat gebeuren.

Je moet vergelijken

Je moet gewoon gaan jouw zorgverzekering vergelijken, want je kan zoveel geld besparen. Vul gewoon wat wensen in in het format en je krijgt een top 10 van aanbieders met de prijzen erbij. Sla je slag!