Wanneer is relatietherapie Zoetermeer het overwegen waard?

Heel wat mensen lijken als het ware vast te zitten in hun relatie. Dat is vervelend. Vaak is het zo dat twee mensen wel samen willen blijven, maar hun relatie op verschillende vlakken breuken vertoont. Is dat een situatie waar ook u mee geconfronteerd wordt? In dat geval kan het de moeite waard zijn om relatietherapie Zoetermeer te overwegen. Bij het volgen van relatietherapie is het mogelijk om eindelijk een oplossing te vinden voor de negatieve sleur waar jullie beiden in verwikkeld zijn geraakt. Is dat iets waar u ook naar verlangt? Wilt u dan ook graag te weten komen welke voordelen relatietherapie Zoetermeer ook voor u met zich mee kan brengen? Dan zult u kunnen vaststellen dat u daarvoor op deze pagina aan het juiste adres bent.

Wanneer kunt u een beroep doen op relatietherapie Zoetermeer? 

In de praktijk is het eigenlijk altijd mogelijk om een beroep te doen op de mogelijkheden die relatietherapie Zoetermeer met zich meebrengt. Van zodra u het gevoel heeft dat uw relatie vast is komen te zitten kunt u deze keuze maken. Dit gezegd zijnde is het zo dat er echter verschillende situaties bestaan waarin relatietherapie zich nog meer kan opdringen. Wij hebben alvast enkele van deze situaties voor u uitgezocht en stellen ze hieronder graag aan u voor. 

  1. Wanneer er sprake is van tegenstrijdige of botsende relatiebehoeften; 
  2. Bij een moeizame of destructieve communicatie; 
  3. Wanneer er sprake is van wantrouwen of bedrog; 
  4. Wanneer er verschillen in behoefte en beleving bestaan op vlak van seks; 
  5. Bij andere normen en waarden; 
  6. Bij individuele klachten van één van de beide partners; 

Het is naast bovenstaande ook best mogelijk dat mensen op een zeker ogenblik uit elkaar groeien. Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van een nieuwe levensfase die is aangebroken. In ieder geval, op het ogenblik dat er duidelijk iets wringt in de relatie en jullie daar iets aan willen doen kan relatietherapie Zoetermeer in heel wat gevallen een prima oplossing betekenen. 

Hoe verloopt relatietherapie Zoetermeer precies? 

Indien u ervoor heeft gekozen om in relatietherapie te gaan met uw partner zult u natuurlijk graag op voorhand een beetje willen weten hoe relatietherapie Zoetermeer precies in haar werk gaat. Eigenlijk is het zo dat relatietherapie uit twee verschillende delen bestaat: 

  1. Het inzichtelijk maken van de problemen waarmee u wordt geconfronteerd; 
  2. Samen met de relatietherapeut toewerken naar een oplossing voor uw relatieprobleem;

Het uiteindelijke doel van relatietherapie is dus steeds om een oplossing te vinden voor de problemen die zich kunnen stellen in een relatie. Nog steeds bestaat immers het misverstand dat in een goede relatie alles vanzelf gaat. Dat is absoluut niet het geval. Een relatie is iets waar aan moet worden gewerkt, elke dag opnieuw. Het mag dan ook duidelijk zijn, wanneer ook u geconfronteerd wordt met relatieproblemen en u daar echt actief iets aan wenst te doen is het steeds interessant om relatietherapie Zoetermeer te gaan volgen. Op deze manier kunt u mogelijks alsnog een mooie toekomst hebben met uw partner. Blijkt dat uiteindelijk toch niet meer tot de mogelijkheden te behoren? Dan kunnen jullie de relatie in ieder geval proberen op een mooie manier af te ronden. 

Maak een afspraak met relatietherapeut Leen Bokhorst via Perspectief Zoetermeer.