Wat kun je doen tegen ontstoken ogen?

Man's Face Extreme Close-Up with tears on cheek

Wanneer je ontstoken ogen hebt is het altijd verstandig om langs de huisarts te gaan. Een huisarts kan de ernst van je ontstoken ogen bepalen en zo nodig een behandeling bieden om van je pijnlijke ogen af te komen. Dit kan door middel van oogdruppels en vele andere oplossingen die er zijn. Hoe dan ook, het is altijd goed om er naar te laten kijken. Zodat de klachten je niet langer dan nodig in de weg staat.

Helpen oogdruppels bij irritaties aan ogen?

In de meeste gevalle voelen ogen geïrriteerd aan als er iets aan de hand is. Een goede oogdruppel kan helpen om klachten te verzachten of zelfs weg te nemen. Maar kies wel voor oogdruppels zonder toevoegingen als conserveringsmiddelen en andere onzin die niet in een oogdruppel thuishoren. 

Deze kunnen weer zorgen voor andere klachten. Gelukkig zijn de druppels zonder deze middelen een stuk fijner en werken sneller. Waardoor klachten vaak al in enkele keren druppelen weggenomen zijn. Zo voorkomen oogdruppels ook tranende ogen die uiteindelijk ook weer kunnen gaan irriteren. 

Hoe kun je tranende ogen verhelpen?

Het verhelpen van tranende ogen kan verschillende redenen hebben. Wanneer je in de kou hebt gelopen kunnen ogen tranen. Maar het kan ook komen door een allergie of heel ander soort irritatie aan de ogen. 

Wanneer je tranende ogen hebt is het daarom goed om met een verzorgende oogdruppel te druppelen. Werkt het druppelen met deze oogdruppels niet of nauwelijks? Dan is het verstandig om een huisarts naar je ogen te laten kijken. Er kan ook iets anders met je ogen aan de hand zijn dat verholpen moet worden.

Hoewel dit weinig voorkomt! Meestal werken oogdruppels al binnen enkele minuten en geven ze de verlichting die je hoopte.